Iako smo svoju priču započeli prije više od dvije decenije, Fine Food je plasiran kao novi brend na bosanskohercegovačko tržište u 2017. godini. Prema poslovnoj nomenklaturi, kategorizirani smo kao proizvođač i distributer gotovih i polugotovih peciva, pekarskih proizvoda kao i pružaoc restoranskih usluga. Međutim, mi smatramo da smo mnogo više od toga.

Čvrsto vjerujemo da sintagma „brze prehrane“ mora uključivati elemente zdrave prehrane, jednako koliko i ukusne i brze. Stoga, naš je primarni zadatak doprinijeti razvoju urbane kulture u prehrani, kreirajući proizvode od zdravih sastojaka, pribavljenih gotovo u cjelosti od domaćih dobavljača.

Naš prodajni lanac koji trenutno čini 13 objekata, posebno je dizajniran kako bi pružio jedinstveno kupovno iskustvo našim konzumentima. Shodno tome, vlastitim primjerom želimo podići bosanskohercegovačku gastronomiju na novu, modernu razinu, koja odgovara europskim i svjetskim standardima.

Svi proizvodi iz našeg asortimana razvijeni su u suradnji sa gastronomskim stručnjacima, te su napravljeni od posebno odabranih sastojaka sa fokusom na njihov kvalitet i porijeklo. Pored izvrsnih sastojaka, za autentičan okus zaslužne su i tradicionalne bosanskohercegovačke recepture te i upotreba posljednjih prehrambenih tehnologija u proizvodnji.

Naša proizvodnja smještena je u Bosni i Hercegovini, te trenutno upošljavamo više od 180 uposlenika unutar različitih sektora. Kvalitet naših proizvoda dodatno je potvrđen domaćim i međunardonim certifikatima o kakvoći i ispravnosti. Kao ekološki osviještena kompanija, korištenjem tehnologija posljednje generacije trudimo se da svoj otisak u okolišu svedemo na najmanju moguću razinu.

Politika sistemA upravljanja