O nama

U 2018. godini dolazi do restrukturiranja poslovanja Fabrike Duhana Sarajevo (FDS) te nastanka njenog pravnog sljednika – holdinga Badeco Adria d.d.

U okviru diversifikacije poslovanja novoosnovanog holdinga, iste godine započinje i priča o najfinijoj hrani – Fine Food d.o.o., sa ciljem da se kroz niz investicija u savremeni proizvodni pogon, stvori novi lider na bosanskohercegovačkom tržištu ali i zapaženi konkurent na tržištima širom svijeta.

Naša vizija je postati vodeća kompanija u proizvodnji ukusnih i visokokvalitetnih proizvoda, prepoznatljivih širom regije ali i svijeta, koji zadovoljavaju najviše standarde i potrebe kupaca. Shodno tome, od svog nastanka predano radimo na razvijanju urbane kulture prehrane, nastojeći pružiti jedinstveno gastronomsko iskustvo našim potrošačima.

Sjedište kompanije smješteno je u Sarajevu, te danas upošljavamo više od 200 uposlenika unutar različitih sektora. Sticanjem ISO 9001:2015, HACCP, Halal i IFS certifikata, zaokružili smo izuzetno važan proces u kojem smo dobili zvanične potvrde za kvalitetu naših proizvoda. Kao ekološki osviještena kompanija, korištenjem tehnologija posljednje generacije trudimo se da svoj otisak u okolišu svedemo na najmanju moguću razinu.

Pored pekarskih proizvoda, poslastica i gotovih jela vrhunskog okusa, naši prodajni objekti protkani su i sa prepoznatljivim vizuelnim identitetom i dizajnom koji pruža jedinstveno iskustvo i užitak u svakoj kupovini. Vlastitim primjerom želimo podići bosanskohercegovačku gastronomiju na novi nivo, spajajući autentičnost i tradiciju sa modernim načinom života i novim tehnologijama.

Kao izvozno orijentirana industrija hrane, svoju razvojnu strategiju baziramo na daljem širenju asortimana duboko-zamrznutih tijesta, peciva i delikatesnih proizvoda, te u kontinuiranom ulaganju u nove tehnologije, dalju modernizaciju proizvodnog pogona te povećanje proizvodnih kapaciteta.


Newsletter


Budite prvi koji će saznati sve novosti vezane uz naš brend

Pročitajte našu Politiku privatnosti.

Certifikati

Kontinuirane investicije u savremeni proizvodni pogon i edukaciju uposlenika, upotreba posljednje tehnologije u proizvodnim procesima, te međunarodni certifikati kao što su ISO 9001:2015, HACCP, IFS i Halal, služe kao garancija za kvalitet Fine Food proizvoda.


 • Pofalićka 5,
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Politika privatnosti

 • 033 278-900
  info@finefood.ba

  ID: 4201798720007
  PDV: 201798720007