Naša priča

Fine Food je bh. brend koji je na tržištu od 2017. godine, no svoj je razvojni put počeo prije više od dvije decenije. U poslovnoj nomenklaturi, ovaj je brend unutar kategorije proizvodnje i distribucije peciva, pekarskih proizvoda, restoranskih usluga, ali i polugotovih i gotovih proizvoda.

Ipak, Fine Food je daleko više od okvira koji je zadan poslovnim nomenklaturama. Naši je primarni zadatak doprinijeti razvoju urbane kulture u prehrani, kreirajući proizvode od zdravih namirnica, bazirajući repromaterijal u najvećoj mogućoj mjeri na domaćim proizvodima. Fine Food je slojevit brend, koji pod svojim okriljem njeguje fine pekarske proizvode, finalne ili polugotove, distribuciju proizvoda u renomirane prodajne objekte, ali i fine dining.

Prodajna mjesta Fine Food, njih ukupno 13 u 2019. godini, su posebno dizajnirana za jedinstveno iskustvo kupaca i konzumenata. Čvrsto vjerujemo da sintagma „brze prehrane“ mora uključivati elemente zdrave prehrane, jednako koliko i ukusne i brze, stoga sve svoje napore ulažemo u to da, vlastitim primjerom, podignemo ovu kulturu na potpuno novu, modeernu razinu koja odgovara evropskim i svjetskim standardima. Svi proizvodi u ponudi su razvijeni u suradnji sa gastronomskim stručnjacima, polažući izuzetnu pažnju na kvalitetu namirnica i njihovo porijeklo. Recepti su bazirani na tradicionalnim recepturama i poboljšani najnovijim prehrambenim  tehnologijama.

Proizvodnja Fine Food brenda je smještena u Bosni i Hercegovini i zapošljava ukupno 160 osoba u različitim sektorima, od tehnološkog do kreativnog. Kvalitetu proizvoda garantuju domicilni i međunarodni certifikati o  kakvoći i ispravnosti. Otisak koji ostavljamo u prirodnom okolišu u proizvodnim procesima je sveden na najmanju moguću mjeru, što osiguravamo upotrebom tehnologija posljednje generacije.


Newsletter


Budite prvi koji će saznati sve novosti vezane uz naš brend

Pročitajte našu Politiku privatnosti.

Certifikati

Kontinuirane investicije u savremeni proizvodni pogon i edukaciju uposlenika, upotreba posljednje tehnologije u proizvodnim procesima, te međunarodni certifikati kao što su ISO 9001:2015, HACCP, IFS i Halal, služe kao garancija za kvalitet Fine Food proizvoda.


 • Pofalićka 5,
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Politika privatnosti

 • 033 278-900
  info@finefood.ba

  ID: 4201798720007
  PDV: 201798720007