Naša priča

Fine Food je bh. brend koji je na tržištu od 2017. godine, no svoj je razvojni put počeo prije više od dvije decenije. U poslovnoj nomenklaturi, ovaj je brend unutar kategorije proizvodnje i distribucije peciva, pekarskih proizvoda, restoranskih usluga, ali i polugotovih i gotovih proizvoda.

Ipak, Fine Food je daleko više od okvira koji je zadan poslovnim nomenklaturama. Naši je primarni zadatak doprinijeti razvoju urbane kulture u prehrani, kreirajući proizvode od zdravih namirnica, bazirajući repromaterijal u najvećoj mogućoj mjeri na domaćim proizvodima. Fine Food je slojevit brend, koji pod svojim okriljem njeguje fine pekarske proizvode, finalne ili polugotove, distribuciju proizvoda u renomirane prodajne objekte, ali i fine dining.

Prodajna mjesta Fine Food, njih ukupno 13 u 2019. godini, su posebno dizajnirana za jedinstveno iskustvo kupaca i konzumenata. Čvrsto vjerujemo da sintagma „brze prehrane“ mora uključivati elemente zdrave prehrane, jednako koliko i ukusne i brze, stoga sve svoje napore ulažemo u to da, vlastitim primjerom, podignemo ovu kulturu na potpuno novu, modeernu razinu koja odgovara evropskim i svjetskim standardima. Svi proizvodi u ponudi su razvijeni u suradnji sa gastronomskim stručnjacima, polažući izuzetnu pažnju na kvalitetu namirnica i njihovo porijeklo. Recepti su bazirani na tradicionalnim recepturama i poboljšani najnovijim prehrambenim  tehnologijama.

Proizvodnja Fine Food brenda je smještena u Bosni i Hercegovini i zapošljava ukupno 160 osoba u različitim sektorima, od tehnološkog do kreativnog. Kvalitetu proizvoda garantuju domicilni i međunarodni certifikati o  kakvoći i ispravnosti. Otisak koji ostavljamo u prirodnom okolišu u proizvodnim procesima je sveden na najmanju moguću mjeru, što osiguravamo upotrebom tehnologija posljednje generacije.


Newsletter


Budite prvi koji će saznati sve novosti vezane uz naš brend

Certifikati

Kontinuirane investicije u savremeni proizvodni pogon i edukaciju uposlenika, upotreba posljednje tehnologije u proizvodnim procesima, te međunarodni certifikati kao što su ISO 9001:2015, HACCP, IFS i Halal, služe kao garancija za kvalitet Fine Food proizvoda.


 • Pofalićka 5,
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

 • 033 278-900
  info@finefood.ba

  ID: 4201798720007
  PDV: 201798720007