Zajedno sa najvećima: Fine Food predstavlja svoje proizvode na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije u Kelnu

Zajedno sa najvećima: Fine Food predstavlja svoje proizvode na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije u Kelnu

Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga 2021 održava se u njemačkom gradu Kelnu, od 9. do 13. oktobra 2021. godine.

Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga, koji se svake druge godine održava u Kelnu, potvrdio je svoju vodeću ulogu kao središnje mjesto okupljanja prehrambene industrije cijelog svijeta. Sajam Anuga 2019 održan je na ukupnoj izložbenoj površini od 280 hiljada kvadratnih metara, sa 7405 izlagača iz 107 zemalja. Posjetilo ga je više od 165.000 stručnih posjetitelja iz 198 zemalja, što potvrđuje njegovu vodeću poziciju u Evropi.

Na ovogodišnjem Sajmu u Kelnu uz najveća evropska i svjetska imena iz prehrambene industrije nalazi se i bosanskohercegovačka kompanija Fine Food koja predstavlja svoju liniju duboko-zamrznutih proizvoda (pite, somuni i podloge za pizzu) namijenjenih za izvoz.

Fine Food podloge za pizzu

Zajedno sa predstavnicima kompanije Fine Food na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije Anuga u Kelnu je i gospodin Matteo Berardini iz Italijanske asocijacije pizza majstora „Istituto Nazionale Pizzaioli“ (INP) koji je recepturu Fine Food podloga za pizzu doveo do savršenstva. Duboko-zamrznute podloge za pizzu savršene su za sve tipove ugostiteljstva, budući da pojednostavljuju operativne procedure, te omogućuju vlasnicima i menadžerima da izbjegnu troškove i prepreke na koje mogu naići u pripremi perfektnog tijesta za pizzu, ali i za sve potrošače koji žele okus autentične Italijanske pizze unutar svog doma u nekoliko minuta.

FINE FOOD PROIZVODI I VAN GRANICA BOSNE I HERCEGOVINE

Zbog svih ograničenja uzrokovanih pandemijom COVID-19, na priliku da predstavimo naš brand, ali i državu Bosnu i Hercegovinu čekali smo skoro dvije godine. Iako nam je bosanskohercegovačko tržište najvažnije, za dalji razvoj naše kompanije neophodno je da budemo prisutni na događajima kakav je Međunarodni sajam prehrambene industrije Anuga u Kelnu. Jako je važno da naši proizvodi pronađu put i do kupaca van granica Bosne i Hercegovine, kazao je dr. sci. Edin Mulahasanović, generalni direktor Fine Food d.o.o.

Rame uz rame sa najvećim brandovima iz prehrambene industrije

Imamo kvalitet sa kojim možemo stati rame uz rame i sa najvećim brandovima iz prehrambene industrije, a to se na ovome sajmu i potvrdilo velikom posjećenošću našeg štanda i interesom posjetilaca da se upoznaju sa onim što radimo, te da probaju naše proizvode, dodao je generalni direktor Mulahasanović.

Put ka liderskoj poziciji na bosanskohercegovačkom tržištu, Fine Food gradi kontinuiranim praćenjem i ispunjavanjem zahtjeva, potreba i očekivanja kupaca, stavljajući poseban akcenat na zdravstvenu ispravnost svih proizvoda iz svog asortimana. Fine Food trenutno zapošljava više od 200 radnika, a svoje proizvode plasira kroz vlastitu maloprodaju u Sarajevu te veleprodajne kanale, franšizne objekte širom Bosne i Hercegovine, ali i kroz izvoz na tržišta Europe.

Fine Food trenutno izvozi u Njemačku, Italiju i Sloveniju, a u završnoj fazi su i pripreme za početak izvoza u Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Austriju, Švicarsku i SAD.


Newsletter


Be the first to know all the news related to our brand.

Read our Privacy Policy.

CERTIFICATES

Continuous investments in modern production plant and employee education, use of the latest technology in production processes, and international certificates such as ISO 9001: 2015, HACCP, IFS and Halal, serve as a guarantee for the quality of Fine Food products.


 • Pofalićka 5,
  71000 Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  Politika privatnosti

 • 033 278-900
  info@finefood.ba

  ID: 4201798720007
  PDV: 201798720007