Fine Food kvalitet dokazuje IFS certifikatom: Još jedan međunarodni certifikat za bh. kompaniju

Fine Food kvalitet dokazuje IFS certifikatom: Još jedan međunarodni certifikat za bh. kompaniju

Fine Food, sarajevska industrija peciva, delicija i hrane krunisala je proces certificiranja društva sa IFS standardom koji odobrava GFSI – Global Food Safety Initiative (Globalna inicijativa za sigurnost hrane).

Proces certifikacije odvijao se kroz 2020. godinu, budući da se kompanije – aplikanti, izlažu najstrožijim kriterijima u pogledu sigurnosti hrane i nivoa kvalitete potrošača. “Svi dosadašnji proizvodni procesi usklađeni su sa ISO, HACCP i HALAL standardima i principima, a od sada zvanično i sa IFS standardima, a u cilju uspostavljanja sljedivosti proizvodnog procesa kao važne pretpostavke za eliminaciju pojave rizika po zdravlje potrošača”, istakli su iz kompanije Fine Food-a.

Kompanijama koje su spremne da odgovore na visoke zahtjeve ovog standarda, uvođenje IFS-a pruža mogućnost da steknu povjerenje potrošača te ih ujedno i zaštite proizvodeći bezbjedne i kvalitetne proizvode, a omogućava im i da poboljšaju troškovnu efikasnost u lancu proizvodnje i prodaje hrane.

Put ka liderskoj poziciji na bosanskohercegovačkom tržištu, Fine Food gradi kontinuiranim praćenjem i ispunjavanjem zahtjeva, potreba i očekivanja kupaca, stavljajući poseban akcenat na zdravstvenu ispravnost svih proizvoda iz svog asortimana. Fine Food trenutno zapošljava više od 200 radnika, a svoje proizvode plasira kroz vlastitu maloprodaju u Sarajevu te veleprodajne kanale, franšizne objekte širom Bosne i Hercegovine, ali i kroz izvoz na tržišta Europe.


Newsletter


Budite prvi koji će saznati sve novosti vezane uz naš brend

Pročitajte našu Politiku privatnosti.

Certifikati

Kontinuirane investicije u savremeni proizvodni pogon i edukaciju uposlenika, upotreba posljednje tehnologije u proizvodnim procesima, te međunarodni certifikati kao što su ISO 9001:2015, HACCP, IFS i Halal, služe kao garancija za kvalitet Fine Food proizvoda.


  • Pofalićka 5,
    71000 Sarajevo
    Bosna i Hercegovina

    Politika privatnosti

  • 033 278-900
    info@finefood.ba

    ID: 4201798720007
    PDV: 201798720007