Pitali smo Fine Food „slatke majsore i majstorice“, stručnjake i stručnjakinje za spravljanje ukusnih kolača koja su to pravila zbog kojih su Fine Food kolači uvijek besprijekorni, i izgledom i ukusom, i evo šta smo saznali.

Ovo je, dakle, pet zlatnih pravila za pripremu slatkih zalogaja:

1. Margarin ili maslac je poželjno prije upotrebe ostaviti da omekša na sobnoj temperaturi, najmanje 30-ak minuta. To ga čini podatnijim za razrađivanje.

Osim ovoga, dobro je na sobnoj temperaturi ostaviti i jaja, neko vrijeme prije korištenja u pripremi kolača. Takvo jaje će nakon tučenja poprimiti veći volumen i bolje će se umiješati u druge sastojke.

2. Kad tučete bjelanjke, pazite da je posuda u kojoj ih miksate potpuno suha i čista, kao i metlice miksera. Treba paziti i da vam dio žumanjka ne uđe u bjelanjke, jer nećete moći dobiti čvrsti snijeg.  Ako vam kod razbijanja jaja ipak pobjegne malo ljuske, izvadite je pomoću druge ljuske jajeta jer se one međusobno privlače. Također, prstohvat soli pomoći će da bjelanjke istučete baš kako treba.

3. Kod pripreme biskvita najprije dobro umiješajte margarin sa šećerom dok ne dobijete ujednačenu teksturu. Ovo će povećati volumen samog biskvita koji će na koncu biti prozračniji i laganiji.

4. Tijesto za kolačiće umotajte u najlonsku foliju i ostavite da odleži u frižiteru najmanje pola sata. Na taj ćete način dati više vremena brašnu da upije vlagu zbog čega će kolačići biti ujednačene konzistencije i boljeg ukusa.

5. Kolače uvijek potpuno ohladite prije spremanja na hlađenje u frižider jer tako sprječavate nastanak plijesni, koja bi mogla nastati ukoliko dođe do kondenzacije u kolaču.